top of page

Тренінг «Створення спільних сервісних послуг. Покращення навичок сервісних менеджерів УКА»

Тренінг став важливим кроком у підвищенні професійного рівня учасників та розвитку сервісних послуг кластерів, сприяючи покращенню їхньої конкурентоспроможності та забезпеченню потреб учасників.


Успішно завершився тренінг «Створення спільних сервісних послуг. Покращення навичок сервісних менеджерів УКА», який проводила Надія Карплюк. Надія Карплюк, бізнес-консультантка та керуюча партнерка у «K&K Consulting», сертифікована бізнес-тренерка, проектний менеджер в Кластері приладобудування та автоматизації, методистка курсу «Я – підприємець» проєкту K.Fund.School, магістр економіки та психології, авторка навчальних програм для підприємців з бізнес-планування та підвищення конкурентоспроможності, бізнес-тренерка навчальних програм для підприємців USAID, UNDP, Save the Children in Ukraine, співзасновниця ГО “Агенція зі сталого розвитку та інновацій”.

 В тренінгу приймали участь члени сервісних команд Ukrainian Cluster Alliance. Учасники тренінгу протягом 8 годин отримали можливість глибше зрозуміти цінність сервісів від кластеру як складової стратегії та бізнес-моделі. Використовуючи запропоновану методологію та інструменти навчилися виявляти точки болю та досліджувати потреби учасників, провели практичну роботу та розробили питання для інтерв’ю.

Практична частина тренінгу дозволила поглибити знання та вміння учасників, надати їм інструменти для аналізу та розвитку власних сервісів. Ключовими напрямками для розробки сервісів кластерів розглядали послуги з нетворкінгу та метчмейкінгу, фандрейзингу, інтернаціоналізації та комунікації. Провели обговорення розроблених послуг кластеру, базуючись на досліджені потреб учасників: 2 послуги кластеру для своїх учасників та 2 послуги згідно з Сервісної стратегії від УКА для кластерів та МСП. Важливим кроком було визначення спільних критеріїв якості послуг та ключових індикаторів результативності, що дозволить забезпечити їхню ефективність та відповідність потребам.

Декілька відгуків від учасників

Юрій Клименко : "Надія Карплюк співпрацює з Кластер приладобудування та автоматизації з перших днів його ініціації і за цей час привнесла достатньо корисних ідей та практик. Але її останній тренінг, організований УКА, продемонстрував новий рівень Надії як тренера, який, впевнений, буде цінним для збільшення оргспроможності кластерів регіону".

Олег Демчук : "Попри те, що займаюся кластерами понад 20 років, навчання від Надії Карплюк мені дало нові бачення, нові інструменти. Я захоплююся структурованою подачею інформації, системними підходами та практичними кейсами. Все це про наше навчання. Планую замовити таку ж послугу для кластерів, з якими працює "АСТАР".

Тетяна Воронцова : "Навчання в побудові послуг кластерів вважаю ключовим. Навіть на щорічній конференції Європейської торгово-промислової палати в Брюсселі, що закінчилась сьогодні, СЕО EUROCHAMBRES BEN Butters говорив, що основне що потребують МСМ це сервіси! Розвиньте сервіси - і будете успішні! Тому навчання від Надії Карплюк, що проходив Рівненський міжнародний медичний кластер матиме практичне застосування, посилюючи вже існуючі сервіси для членів".


17 переглядів0 коментарів
bottom of page