top of page

Участь ІННОВІНПРОМ у підсумковому заході BOWI

13 червня відбулась конференція "BOWI Network Ecosystem: Giving Advantage to Interregional Cooperation for SMEs", на якій компанія ІННОВІННПРОМ, учасник AIM Cluster (Вінницький кластер приладобудування та автоматизації), звітувала про виконані роботи в проєкті, що отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу Horizon 2020 в рамках проєкту BOWI, який фінансується за грантовою угодою № 873155. Головною метою заходу було створення мережі цифрових інноваційних хабів, спрямованих на підтримку малих та середніх підприємств у реалізації їх найбільш інноваційних проєктів.

На конференції представники ІННОВІННПРОМ Юрій Скидан і Яна Ільчик презентували результати транскордонних експериментів, виконаних в рамках грантового проєкту САКУРА-APM.

Завдяки підтримці BOWI було створено власний ІТ-департамент, написані наукові роботи, які стали вагомим практичним внеском до дисертацій, та ведеться робота по залученню нових клієнтів для впровадження виконаних розробок.

У співпраці з науковою групою Вінницького національного технічного університету, експертами цифрових інноваційних хабів PIAP та Центру 4.0 DIH КПІ, при підтримці AIM кластеру та АППАУ, компанія ІННОВІННПРОМ покращила хмарний сервіс, що забезпечує значну економію коштів при зберіганні зерна. Також були встановлені енергометри, вимірювальні трансформатори власної розробки, IoT-шлюзи та хмарна платформа для збору даних.

ІННОВІННПРОМ співпрацював з науковцями та експертами для оцінки життєздатності застосування технологій штучного інтелекту (AI) і машинного навчання (ML) для оптимізації процесів та зниження витрат. Результати показали досягнення ключових показників ефективності, підвищення загальної ефективності обладнання до 0,59% та зниження неефективності обладнання з 17% до 10%.

САКУРА-APM є системою керування ефективністю виробничих активів, заснованою на технологіях четвертої промислової революції (Industry 4.0).

Як будь-яка класична система АРМ, система САКУРА-APM містить два основних компоненти:

- Технічне обслуговування і Ремонт (ТОіР, англійською Maintenance);

- Системи керування виробництвом, спрямовані на операційну ефективність

(Operational Excellence).

Після презентації представники ІННОВІННПРОМ провели ряд зустрічей та дискусій з потенційними партнерами та інвесторами. Багато учасників проявили інтерес у співпраці з ІННОВІННПРОМ та кластер Transilvania IT проявили бажання співпрацювати з AIM Cluster.

13 переглядів0 коментарів
bottom of page