top of page

Загальні річні збори учасників кластеру: звіт діяльності за 2023 та плани на 2024 рік

Відбулись збори учасників Вінницького кластеру приладобудування та автоматизації. Розглянули результати роботи кластеру за 2023 рік. За підсумками зустрічі учасники кластеру схвалили результати роботи у 2023 та підтримали план на 2024 рік.



Найбільш значущі події минулого року: 


  • конференції та семінари -  "Індустрії 4.0 та 5.0", "Як кластер підвищує конкурентоспроможність бізнесу", "Кластер та інновації", "Розвиток сектору машинобудування в Україні", "Уроки релокації", "Техно-спільнота Вінниці", "Програмна підтримка діяльності МСП та розвиток підприємницьких навичок ВПО", "Залучення грантів під інноваційні розробки", "Регіональні кластерні ініціативи",  

  • посилення зв’язків “наука-бізнес” -  проект "Центр кар'єрної навігації молоді "Car-Route", підписання угоди між учасником Кластеру та університетом про співпрацю щодо проходження виробничих практик, в рамках впровадження програм дуальної освіти

  • взаємодія з органами місцевої влади та Регіональною радою підприємців у розвитку регіону, участь у дослідженні стану та потреб місцевого бізнесу у межах підготовки нової Програми розвитку малого та середнього підприємництва у громаді на 2024-2026 рр, концептуалізація підготовки до відкриття ІТП “Кристал”.

  • зовнішні зв’язки - учасники кластеру відвідали наступні виставки та конференції: ISH 2023 (Німеччина), Clusters meet regions м. Кошице (Словаччина),  Міжнародний промисловий ярмарок Celjski sejem d.d. м. Целє (Словенія), Міжнародний інженерний ярмарок MSV (Брно, Чехія), Clusters meet regions м. Ясса (Румунія), Clusters meet Regions м. Краків (Польща).


Учасники прийняли рішення продовжити реалізацію започаткованих проектів, а також затвердили плани робіт на поточний 2024 рік, ухвалили продовження фінансової підтримки з боку учасників кластеру.


У 2024-му році будуть розвиватися насамперед ЕКОСИСТЕМА (навчання інноваціям, формування R&D центру, мережа міжнародних зв’язків) та ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ (medicine, smart-build etc), буде продовжено розвиток освітніх проектів, налагодження партнерських та ділових зв'язків, збільшено увагу ініціативам, спрямованим на створення спільних проектів.

Під час обговорення учасники прийшли згоди про необхідність перегляду системи внутрішніх комунікацій, визначили порядок та частоту проведення зустрічей, що сприятиме підвищенню якості та темпів реалізації проектів. 


29 переглядів0 коментарів
bottom of page